-

| 0 yorum ]
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’nin ilk karikatür atölyesi ve kütüphanesi Kadıköy’de açıldı. Kütüphanede karikatür sanatıyla ilgili yerli ve yabancı yüzlerce arşivlik çalışma bulunuyor.

Atölye bölümünde ise karikatür sanatıyla ilgilenenler bir araya gelerek çizimler yapıyor. Karikatürist Kamil Yavuz’un kendi imkanlarıyla kurduğu “Karikatür Atölyesi ve Cemal Nadir Güler Karikatür Kütüphanesi”, mizaha ilgi duyan herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Türkiye’nin ilk karikatüristi Cemal Nadir Güler’e adanan atölyede, mizaha ilgi duyan gençler ile çeşitli dergi ve gazetelerde eserleri yayınlanan ustalar buluşuyor. Cemal Nadir Güler Karikatür Kütüphanesi’nde, yakın tarihimizde çıkan tüm mizah dergilerinin ciltlerini bulmak mümkün.

Gırgır, Fırt, Avni, Akbaba’nın yanı sıra Osmanlıca yayınlanan Cem Dergisi’nin de bulunduğu kütüphanede 1902-2006 tarihleri arasında Türkiye’de yayınlanan haftalık mizah dergileri ile Belçika, İran, Japonya, Uruguay, Sırbistan, Çin ve Macaristan’da yayınlanan mizah dergilerinden çok sayıda örnek bulunuyor.

Atölyede mizah ve karikatür sanatı üzerine, söyleşi ve toplantılarla, 3 boyutlu karikatür gösterileri de yapılacak. Atölye ve kütüphaneyi hizmete açan Kamil Yavuz, insanları çizgilerle düşünmeye yöneltmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Burada karikatürün bir sanat dalı olduğunu ve yaşamın her anında karşımıza çıktığını kanıtlıyoruz. Kütüphanemize 100’ün üzerinde mizah eseri bağışlayanlara Amcabey Heykelciği vereceğiz.” dedi.

0 yorum

Yorum Gönder