-

| 0 yorum ]
Sponsorlu Bağlantılar


Saint Paul Katedrali (İngilizce: St Paul's Cathedral), İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan bir Anglikan katedrali ve Londra Piskoposu'nun merkezidir. Günümüzde hizmet veren katedral binasının inşa edilişi 17. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yıklılıp yeniden yapılanlar sayılmazsa, bu katedral Londra'da bulunan beşinci Saint Paul Katedrali'dir. Bugün gerek yerli, gerek yabancı turistlertarafından, kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.
İsim:  441px-StPaulsCathedralSouth.jpg
Görüntüleme: 8115
Büyüklük:  69,8 KB (Kilobyte)


Tower Bridge

Kule Köprüsü (Tower Bridge) İngiltere'nin Londra şehrinde Thames Nehri üzerinde yer alan bir köprüdür


İsim:  800px-Tower_bridge_London_Twilight_-_November_2006.jpg
Görüntüleme: 8322
Büyüklük:  92,0 KB (Kilobyte)



Londra Kulesine yakın olduğu için "Kule Köprüsü" olarak adlandırılmıştır. 1894’te kullanıma açılan köprü, Baskül köprü türü köprülerin en ünlülerinden biridir. Köprü yüksek seviyeden iki yatay yürüyüş yolu ve aşağıdan bir araba yoluyla birbirine bağlanmış iki kuleden oluşur.


Trafalgar Meydanı

Trafalgar Meydanı, Londra'nın merkezinde, National Art Gallery'nin ana giriş kapısının baktığı önemli meydan. Adını, Amiral Horatio Nelson komutasındaki İngiliz donanmasının Fransız ve İspanyol donanmalarını yendiği Trafalgar Savaşı'ndan alır. İlk adı IV. William meydanıydı. Bugünkü adı George Ledwell Taylor tarafından önerildi.


İsim:  737px-Nelson%27s_Column_Looking_Towards_Westminster_-_Trafalgar_Square_-_London_-_240404.jpg
Görüntüleme: 7776
Büyüklük:  50,9 KB (Kilobyte)



1820'de IV. George tarafından alanın düzenlenmesi için dönemin peyzaj mimarlarından John Nash görevlendirildi. Charing Cross bölgesinin yeniden yapılandırılması planı doğrultusunda, Nash Trafalgar meydanı'ndaki pek çok binayı yıktırdı. Meydanın bugünkü son haline ulaşması ise 1845 yılında ingiliz mimar Charles Barry'nin yaptığı çalışmaların sonucu oldu.
Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı, İngiliz kraliyet ailesinin Londra'da oturduğu saray. Westminster'da bulunan saray, adını 18. yüzyıl başlarında Buckingham dükleri için yapılan evden alır. III. George'un 1761'de eşi için satın aldığı ev kraliçenin evi olarak anılmaya başladı.
Günümüzde sarayın bahçe yönündeki batı cephesi büyük ölçüde korunmuştur. Caddeye bakan doğu cephesi ise 1913'te Sir Aston Webb'in tasarımına göre, Kraliçe Victoria Anıtı'na bir arka plan oluşturacak biçimde yeniden düzenlenmiştir. Victoria burada oturan ilk hükümdardır. Buckingham Sarayı'nda 603 oda vardır

İsim:  800px-Buckingham_Palace_-London-18Aug2008-4c.jpg
Görüntüleme: 8063
Büyüklük:  84,8 KB (Kilobyte)


0 yorum

Yorum Gönder