-

| 0 yorum ]
Sponsorlu Bağlantılar

Rei her yerde varolan, ki: ruhsal yaşam enerjisi anlamına gelmektedir. Sözcük anlamı, Japonca'da, "Evrensel Yaşam Enerjisi" anlamına gelmektedir. Hz. İsa 'nın nasıl şifa verdiği ile ilgili sorular 1900'lü yılların başında Japon bir rahip olan Dr.Mikao Usui tarafından çok eski olan şifa yönteminin araştırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Reikinin tarihi çok daha eski olmasına rağmen bu bilginin günümüze ulaşmasındaki en önemli kişi bu konuyu derinlemesine araştıran Mikao Usui'dir. Reiki herhangi bir din yada inanç şekli değildir her inanca sahip insan tarafından kolaylıkla uygulanabilir. Reiki tıbbı reddetmez aksine tıbbi tedaviye destek olma işlevindedir. Hastaların mutlaka tıbbi tedavi görmesi gerektiğini savunan reiki uygulayıcıları reikinin faydalarını tüm dünyanın daha iyi görmesini sağlamışlardır. Reikinin hiç bir zararı yada yan etkisi yoktur, zamanla unutulmaz ve etkisi kaybolmaz. Bir çok hastalıkta tıbbi tedaviyi tamamlar,zihinsel ve bedensel gerginlilerden kurtulmayı sağlar, ilaçların yan etkisini azaltır,yorgunlukları giderir,bağımlıklardan kurtulmaya yardım eder kısaca sağlık ve kişisel gelişim anlamında önemli pozitif etkiler yapar. Reiki etkili olarak soğuk algınlığı, yanıklar,yaralar ağrılar, sızılar gibi rahatsızlıklardan; kanser, kalp hastalıkları, tansiyon, gibi ciddi hastalıklara kadar bir çok sağlık sorununda son derece etkilidir. Özellikle yeni oluşmuş hastalıklarda çok daha kısa zamanda etkisini gösterecektir. Reiki bugün dünyada yaklaşık iki milyon kişi tarafından uygulanmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Dünyada bir çok hastane reiki uygulamayı bütünleyici kabul etmekte ve reikiyle ilgili çalışmalara önem vermektedir. Reiki uygulayıcılarda sezgileri güçlendirir, ruhsal farkındalığın artmasını sağlar. Reiki evrensel bir enerjidir ve hiç bir kişinin tekelinde değildir. Reiki ile herkes kendinin şifacısı olabilir.

Reikinin Tarihçesi
Reiki yaklaşık olarak M.Ö 5000 yıllarında Tibet uygarlığında şifa vermek için kullanılan bir yöntemdi. Tibet ezoterik uygulamaların en önemli merkezlerinden biri olarak tarihte yer almış ve günümüzde de kısmen bu özelliğini koruyan bir bölgedir. Daha sonra Reiki uygulaması gizli bir öğreti olarak tarihte yer almış ancak bu konuda eğitim alan özel kişilerce kullanılmış ve kapalı bir dünyada yaşamıştır. Reikinin daha sonradan Hz. İsa tarafından kullanıldığına inanılmaktadır. Ancak 1900 yılların başlarında Japon bir rahip olan Mikao Usui uzun yıllar Tibet'te yaptığı araştırmaların sonucu da bir gün bir mağarada meditasyon yaparken yeniden Reiki bilgisine ulaşmıştır. Mikao Usui sahip olduğu şifa yeteneğinin korunması kaybolmaması için bu yeteneği Dr.Chujiro Hayashi'e öğretti. Dr.Chujiro Hayashi ise eşine Reiki öğretmişti ancak eşinden başka bir kadına da reiki öğretmeyi düşünüyordu. Bu sırada tedavi olmak için Reiki kliniğine gelen Bayan Hawayo Takata'ya reikiyi öğretti. Reiki'yi Batıya tanıtan Bayan Takata'dır. Bayan Takata 1980'deki ölümüne kadar yirmi iki Reiki üstadı yetiştirdi. Ölümünden önce, yerini torunu Phyllis Furumoto'ya bıraktı. Reiki günümüzde Batı kültürü tarafından benimsenmiş ve dünyada yaklaşık 2.000.000 insan tarafından kullanılan bir şifa yöntemidir. Batıda bir çok Reiki kliniği bulunmaktadır ve reiki alternatif tıpbın önemli bir kolu olmuştur. Faydasının çok açık olması ve şifa etkisinin gözle görülebilir olması reiki uygulayıcılarının sayısının her gün artmasında çok önemli etkenlerdir.
REİKİ NASIL ÇALIŞIR?
Tüm canlıların sahip olduğu bir yaşam enerjisi vardır ve bu enerji doğumla birlikte getirilmiştir. Yaşam enerjisi düşük olan insanlar daha kolay ve daha sık hasta olurlar. Yaşam enerjisi yüksek olanlar ise daha dayanıklıdırlar. Reiki insanın yaşam enerjisini arttırıcı bir yöntemdir. Reiki uygulayıcısı ister kendine ister bir başkasına reiki uygulasın kendinden bir enerji vermez O sadece reikiye kanal olur. Dolayısıyla enerjisi azalmaz aksine artar. Reiki kişinin vücut dengesini ve uyumunu korumasını sağlar. Eğer vücudunda herhangi bir yerde bozukluk yada sorun varsa bu tüm vücudu etkileyeceğinden bütüne yönelir. Günümüzde bir çok hastalığın altında zihinsel nedenlerin bulunduğu ve hastalığa yol açan zihinsel kalıplar değiştiğinde hastalığın da iyileştiği artık bilinmektedir. Reiki sadece fiziksel boyutta değil zihinsel ve ruhsal boyutta da şifa verici özelliklere sahiptir. Reiki tıpla birlikte çalışır ve tıbbi tedaviyi asla reddetmez. Dünyada yapılan araştırmalar tıbbi tedavi gören hastaların reiki kullanmaları durumunda iyileşme hızının %50 arttığı ve ilaçların yan etkilerinden çok daha az etkilendiklerini ortaya koymuştur. Reikiyi düzenli olarak kullanmanın bir çok faydası vardır. Bunlardan bazıları şunlardır.;

Kronik hastalıklarınızı yavaş yavaş ortadan kaldırır.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur.
Stresli zamanlarınızda sizi rahatlatır ve sakinleştirir.
Korku duygusunu yenmenize yardım eder.
Kafanız karışık olduğunda düşüncelerinizi netleştirmenizi sağlar.
Ağrı ve acılarınızı azaltır.
Düşüncelerinizi doğru noktaya yönlendirmenize yardım eder.
Varolan hastalıklarınızın ilerlemesini durdurur.
Vücudunuzu toksinlerden arındırır ve zehirli maddelerin atımını sağlar.
Duygusal blokajları çözer ve duygusal sorunlarınızı çözmenize yardım eder.
Sezgisel yeteneklerinizi ve farkındalığınızı arttırır.
Vücudunuzdaki yaraların daha kolay geçmesini sağlar
Kötü alışkanlıklarınızdan ve size zarar veren tutumlarınızdan vazgeçmenize yardım eder.
İnsanlarla ilişkilerinizde daha sakin ve daha yapıcı olmanıza yardım eder.
Sanatsal üretkenliğinizi arttırır ve ilham almanızı kolaylaştırır.
Kin, nefret,öfke gibi zarar verici duygulardan sıyrılmanıza yardım eder.
Bilinçaltınızdan kaynaklanan sorunları tedavi eder.
Kendiniz için daha doğru ve iyi olanı bulmanıza yardım eder.
Enerji vererek sizi dinçleştirir ve yaşlanma etkilerini azaltır.
Cinsel sorunlarınızın çözülmesinde yardımcı olur.
Psikolojik rahatsızlıklarda,fobilerde ve depresyonda olumlu sonuçlar verir.
Sevgi ve ilgi duygularınızı artırır ve duygusal ilişkilerinize olumlu katkısı olur.
Uykusuzluk, bitkinlik ve isteksizlik gibi sorunlarınızın çözülmesine yardım eder.
Fiziksel,psikolojik ve zihinsel sorunların çözümlenmesine yardım etmesi ve diğer pozitif etkileri hem iş yaşamında hem duygusal yaşamınızda hem de sosyal ilişkilerinizde sizi destekleyecek ve çok daha mutlu bir insan olmanıza yardım edecektir.

Reiki Eğitimi 3 aşamadan oluşur.

1.Aşama reiki eğitimi:Eğitim reiki enerjisine açılma ve teorik eğitim olarak iki ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci aşamada kişi Reiki Master'dan (reiki öğretmeni) inisiyasyon alır. Bu Anadolu'da el verme dediğimiz olay gibidir. İnisiye olan kişi artık Reiki enerjisine kanal olmuştur yani hem kendisine hem de başkalarına reiki verebilecek durumdadır. Reikinin 1.derece eğitimini almış bir kişi artık fiziksel düzeyde şifa verebilir. Bunun için ellerini eğitimde öğretilen bölgelere koyması ve reiki enerjisine bağlandığını düşünmesi yeterlidir. Herhangi bir şey düşünmesine yada konsantre olmasına gerek yoktur. Artık reiki onun ellerinden akmaya başlamıştır. Eğitim alan kişi reiki kanalı olmuştur ve bunu ölene kadar kaybetmez. Reiki 1 eğitimi bir yada 2 günde verilebilir.

2.Aşama reiki eğitimi: İkinci aşama eğitimde kişi sadece dokunarak değil aynı zamanda uzaktan şifa gönderme yöntemlerini öğrenir. Bunun için özel bazı semboller kullanılmaktadır ve bu sembolleri gizli tutmak reikiye duyulan saygının bir ifadesi olarak yorumlanır. Gereken sembolleri ve metotları öğrenen kişinin enerji seviyesi artar ve artık uzaktaki kişilere de şifa gönderebilecek duruma gelir. Reiki sembolleri üç tanedir , güç sembolü,mental sembolü ve uzaklık sembolü. Reiki 2 eğitiminden geçmiş bir insan dokunmadan ve çok daha güçlü olarak bu sembolleri kullanarak uzak mesafelere şifa gönderebilir. Reikinin en büyüleyici yanlarından biri de artık sadece insanlara değil, geçmiş yada gelecekteki olaylara da bu sembolleri kullanarak şifa gönderilebilecek olmasıdır. Enerji gönderimi bencilce amaçlar için kullanılamaz,ancak herkesin iyiliği için istenen olaylara şifa enerjisi gönderilebilir. Reiki sembolleri üç tanedir , güç sembolü,mental sembolü ve uzaklık sembolü. Reiki 2 eğitiminden geçmiş bir insan dokunmadan ve çok daha güçlü olarak bu sembolleri kullanarak uzak mesafelere şifa gönderebilir. Reikinin en büyüleyici yanlarından biri de artık sadece insanlara değil, geçmiş yada gelecekteki olaylara da bu sembolleri kullanarak şifa gönderilebilecek olmasıdır. Enerji gönderimi bencilce amaçlar için kullanılamaz,ancak herkesin iyiliği için istenen olaylara şifa enerjisi gönderilebilir. Reiki 2 eğitimi 1 yada 2 günde verilebilir.

Öğretmenlik (Reiki Master): Reiki sistemini öğretebilmek için alınan eğitimdir. Bu seviyede kişi önceki tüm seviyelerde deneyim sahibi olmalı ve reikiyi yaşam biçimi haline dönüştürmüş olmalıdır. Son derece sorumluluk isteyen reiki masterlık derecesi aynı zamanda reiki uygulayıcılarına reikiye olan sorumluluğu da doğru anlatmayı beraberinde getirir. Reiki Master olmak isteyen kişinin buna hazır olup olmadığına karar veren masterıdır.

0 yorum

Yorum Gönder